informatie
nieuws
plattegrond tuin
beelden expositie
installaties
route info
Beelden in de herfst is Geschiedenis
 
In 2007 is op boerderij “Onder de zeven Linden” voor de laatste keer de tentoonstelling “Beelden in de Herfst” georganiseerd. Twaalf maal heeft sinds 1991 deze expositie plaats gevonden met ieder jaar duizenden bezoekers. De vele bezoekers lieten zich verrassen door de mooie plek, de geplaatste kunst, de installaties en de vooral zo kenmerkende speciale sfeer.

Directe reden om met de organisatie van Beelden in de Herfst te stoppen is het overlijden op 21 februari 2008 van Pauline Janssen. Naast Lony Strub en Louis van der Meijden was zij de grote kracht binnen de organisatie. Niet enkel haar gevoel voor detail en organisatietalent zou met een volgende tentoonstelling gemist worden. Het is vooral het gemis van Pauline die een nieuwe expositie tot een onmogelijke opgave maakt.

Er waren veel bijzondere exposities met ieder jaar nieuwe hoogtepunten. We kunnen terugkijken op het Vogelhuizen project, Delfts Blauw in Delfgauw, muziek, dans optredens en elk jaar weer verrassende installaties.

Impressie 2007
 


Wel tweehonderd kunstenaars uit vele landen hebben door de jaren heen in Delfgauw meegewerkt aan de uitstraling van de expositie. Ondanks teruglopende overheidssteun en ontbreken van interesse bij de gemeente Pijnacker zorgde het streven naar perfectie en het jaarlijks willen overtreffen van de laatste expositie steeds voor een boeiende Beelden in de Herfst.

Over blijven vele mooie herinneringen, foto’s en Beelden in de Herfst

Louis van der Meijden en Lony Strub.

Hoveniersbedrijf Louis vd Meijden